Activiteiten voor alle leeftijden

Ga erop uit met elkaar

Er zijn verschillende plekken in de omgeving waar iedereen van jong tot oud een leuke dag kan hebben. De activiteiten staan zoveel mogelijk op volgorde van dichtbij naar verder weg.

Blotevoetenpad Gouwe Voeten
(rondom de camping)

U loopt op uw blote voeten over verschillende ondergronden en hindernissen. Ook loopt u door en over het water. Alle zintuigen worden geprikkeld; kom voelen, proeven en ruiken! Leuk voor jong en oud. U bent ongeveer 1.5 tot 2 uur uur onderweg, het pad is 2,4 km lang. 

In het Streekbos kunt u van alles doen! Op nog geen 500 meter vanaf de camping!

Veilingweg 21a, 1611 BN Bovenkarspel

 • Speeltuin
 • Midgetgolf
 • Zwemmeer met zandstrand
 • Kabouterpad
 • Wandelen/fietsen/skaten/mountainbiken/vissen
 • Klootschieten
 • Sterren kijken bij Sterrenwacht Orion (in het streekbos)
 • IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (in het streekbos)
  Kabouterpad, natuurpad, wonderpad, natuurtentoonstelling.
 • Klimpark in het streekbos
 • Klim tussen de bomen aan een tuigje één of meerdere parcours. Vanaf 4 meter tot 12 meter hoog.
 • Zeskamp (kan in combinatie met bijvoorbeeld klimmen)
 • Teambuilding met 6 verschillende activiteiten o.a. Wie is de mol? Escape the hunger games, gps tocht etc.
 • Kano varen of vlotten bouwen

 

 • Zuiderzeemuseum Wandel door de straatjes en leer hoe kinderen rond 1900 opgroeiden. Maak onderweg kennis met de bewoners van Urk, kijk mee met de smid of bezoek de stoomwasserij. Kom het ontdekken!

 

Sprookjeswonderland 

Laat je meenemen in de wondere wereld van het kabouterdorp. De vrolijke kabouterliedjes hoor je meteen bij ieder huisje en veel kindjes zingen ze al mee. In het hele park komen alle sprookjes aan bod, de reus ligt er zelfs te snurken, maar kom niet aan zijn grote teen hoor! Spelen en klimmen? Dat kan ook! Er zijn 2 grote speeltuinen met hele bijzondere speeltoestellen. Enkhuizen

Zuiderzeemuseum

Het binnen museum is de schatkamer van de Zuiderzee. Wisselende tentoonstellingen tonen de rijke collectie van het museum in een actuele context. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit het voormalige Zuiderzeegebied, zoals een kerk, een visrokerij, winkels en woonhuizen uit de omliggende vissersdorpen. Wist u dat u met de boot naar het buitenmuseum kunt varen? Enkhuizen

Het flessenscheepjes museum
De grote verscheidenheid van flessen en scheepstypen is uniek. Meer dan 1000 exemplaren, o.a. uit de vroege zeilvaart en de V.O.C.-tijd. maar ook van de visserij, de walvisvaart en het reddingswezen.
Enkhuizen

Historische driehoek
De Spannendste Tijdreis met stoomtram en boot verbindt de steden in de Historische Driehoek – Hoorn, Medemblik en Enkhuizen – met elkaar. De stoomtrams rijden tussen Hoorn en Medemblik, de boot vaart tussen Medemblik, het Zuiderzeemuseum en Enkhuizen. Een korte NS treinreis maakt de dagtocht door de Historische Driehoek compleet. Zie de website

Sow to grow 

In het voormalig weeshuis, Westerstraat 111 in Enkhuizen bevindt zich ‘Sow to Grow, a Plant Science Experience.
Op interactieve wijze maakt u kennis met de rol van planten bij het voeden en veraangenamen van de wereld. Leer over het veredelen van planten en het produceren en verbeteren van zaden. Nederland is ‘wereldkampioen’ in dit vakgebied en Enkhuizen is een van de belangrijkste centra van plantenveredeling.

Happy Days
Karten, bowlen, laser gamen, escape room, funfestijn ( binnenspeeltuin voor kinderen) en nog veel meer activiteiten.. zie de website! Grootebroek.

Suppen in Enkhuizen                                                                                       Sup door de grachten van Enkhuizen of het ijsselmeer!

Zeilen in Enkhuizen

 • zeilen op open boten
 • windsurfen,
 • skûtsje zeilen,
 • Suppen

Bakkerijmuseum
De bakkers demonstreren het ambacht, kinderen kunnen oefenen in de oude bakkerstechnieken. Medemblik.

Het Nederlands Stoommachine museum
Mensen hebben geen idee wat stoom teweeg kan brengen en de krachten die het kan ontwikkelen om grote en zware machines in werking te stellen. Wij demonstreren het u graag! Wil je weten hoe een stoommachine werkt? Doe dan mee met ons Stoomlab! Medemblik

Kasteel Radboud
Kasteel Radboud is de enig overgebleven West-Friese dwangburcht van Floris de Vijfde. Medemblik.

MAK Blokker
Het unieke natuurpark Blokweer, genieten in het Theater van het landschap. In bezoekerscentrum de Molshoop maakt Maks de Mol je wegwijs in de cultuurgeschiedenis, de agrarische kringloop en het ecologisch landschapsbeheer. Er zijn speurtochten en er is een natuurspeeltuin. Gratis! Blokker.

Vlindertuin Vlinderado
Beleef de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud met zijn exotische vlinders in vele soorten, kleuren en maten waaronder de sensationele blauwe Morpho uit Midden-Amerika. Wekelijks komen er 500 tot 700 vlinderpoppen uit Costa Rica, Filipijnen en Maleisië naar Vlindorado. Na de lange reis worden deze poppen opgehangen in de ‘poppenkast’ en kunnen daar ontpoppen tot een mooie vlinder.

Naast de vlindertuin is er nog een belevenis, de vogeltuin. Een grote inloop volière met prachtige (sub)tropische vogels waar u heerlijk doorheen kunt wandelen en van dichtbij de vogels kunt bewonderen.

Dierenpark Blanckendaell
Het Van Blanckendaell Park is een klein dierenpark met ongeveer zeventig diersoorten. In het Van Blanckendaell Park zijn naast dieren ook een grote speeltuin met draaimolen en parktreintje, een Hollands boerenmuseum en een restaurant. Tuitjenhorn

Het land van Fluwel
Hier kunt u van alles leren over de geschiedenis van de tulp en kinderen kunnen er de leuke speurtocht van Zwiebol volgen. Ze kunnen er bovendien heerlijk spelen. Ook exposeren we kunst waarin de bloembol centraal staat en vind je in het betoverende Land van Fluwel inspiratietuinen waar tuinideeën opgedaan kunnen worden. En dan hebben we het nog niet gehad over het Aards Paradijs waar jong en oud kan zien hoe het de bloembol vergaat als hij onder de grond zit. Daarnaast heeft Land van Fluwel een Koffiestal waar je ook zonder dat je het themapark zelf bezoekt even lekker bij kunt komen met een kopje koffie of een lekkere lunch. Sint Maartenszee

Bataviastad Lelystad (25 minuten met de auto)

Walibi Holland (55 min met de auto).
Pretpark met veel achtbanen. Biddinghuizen