Blotevoetenpad

Vooral leuk en óók nog gezond

Ontspannen genieten van rust en natuur op het blotevoetenpad!

Wat is er nu leuker dan lekker met je blote voeten lopen? Even weer in contact met je lichaam en met de aarde. Weet jij hoe het voelt om over gras te lopen? Of hoe houten boomstammetjes voelen? Weet je hoe lekker zacht modder eigenlijk kan zijn? Het is een hele belevenis voor jong en oud en daarbij mag je ook nog vies worden!

Dit is het langste blote voetenpad van Noord-Holland!

.
Previous slide
Next slide

Wat komt er op je pad?

Heerlijk een paar uur in de frisse buitenlucht door de mooie natuur. Ruik en bekijk de mooie bloemen en proef het fruit (mits beschikbaar). Het mag allemaal op het blotevoetenpad!

Onderweg zijn er verschillende hindernissen die je kunt nemen. Denk aan over boomstammen lopen, een wiebelbruggetje, bruggetjes over het water.. door het water lopen, door een rietsloot en nog veel meer.. Wil je een hindernis niet nemen, geen probleem, dan loop je er gewoon langs. Dit kan als u bijvoorbeeld niet door het water heen wilt. Maar je kan niet langs alle hindernissen lopen. Daarom is het pad ook niet geschikt voor kinderwagens.

Voordat je gaat lopen

Trek gepaste kleding aan; bijvoorbeeld zwemkleding en/of een korte broek bij mooi weer en bijvoorbeeld poncho’s bij regen. Je kunt nat en vies worden van het pad. Je bent zo’n 1,5 a 2 uur onderweg.

U loopt het pad op eigen risico, ook bent u zelf verantwoordelijk voor uw kinderen. De beheerders kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele ongelukken. Wel zal de stichting trachten het pad zo goed mogelijk te onderhouden, zodat de kans op ongelukken of verwondingen minimaal is. Ook is er voor gekozen om de natuur hier en daar een vrije hand te geven, zodat het geheel een natuurlijke uitstraling heeft.

Stichting Gouwe Voeten, zorgt voor de beheer en onderhoud van het blote voetenpad.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het blotevoetenpad of wilt u een wandeling reserveren? Klik op één van de knoppen hieronder om verder te gaan.