Leuk voor alle leeftijden

Voor volwassen en kinderen

De activiteiten staan zoveel mogelijk op volgorde van dichtbij naar verder weg.

Blotevoetenpad Gouwe Voeten (rondom de camping)

U loopt op uw blote voeten over verschillende ondergronden en hindernissen. Ook loopt u door en over het water. Alle zintuigen worden geprikkeld; kom voelen, proeven en ruiken! Leuk voor jong en oud. U bent ongeveer 1.5 tot 2 uur uur onderweg, het pad is 2,4 km voor groepen groter dan 15 personen graag reserveren.

blotevoeten.jpg

In het Streekbos kunt u van alles doen! Op nog geen 500 meter vanaf de camping!

Veilingweg 21a, 1611 BN Bovenkarspel

 • Speeltuin
 • Midgetgolf
 • Zwemmeer
 • Kabouterpad
 • Wandelen/fietsen/skaten/mountainbiken/vissen
 • Klootschieten
 • Sterren kijken bij Sterrenwacht Orion (in het streekbos)
 • IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (in het streekbos)
  Kabouterpad, natuurpad, wonderpad, natuurtentoonstelling.
 • Streekbos Outdoor, of Streekbos Events Voor iedereen: Een mooie (natuur) wandeling, handboogschieten, vlotteren, voetschilderen, fiets of step huren, verschillende vaartochten, verschillende arrangementen (bijvoorbeeld wie is de mol) mogelijk ook met eten en drinken. Voor kinderen: voetschilderen, wandelen, vlotten bouwen, voet spelletjes.
 • Klimpark in het streekbos
  • Klim tussen de bomen aan een tuigje één of meerdere parcours. Vanaf 4 meter tot 11 meter hoog.
  • Zeskamp (kan in combinatie met bijvoorbeeld klimmen)
  • Teambuilding met 6 verschillende activiteiten o.a. Wie is de mol? Escape the hunger games, gps tocht etc.
  • Kano varen of vlotten bouwen

Zuiderzeemuseum
The binnen museum is de schatkamer van de Zuiderzee. Wisselende tentoonstellingen tonen de rijke collectie van het museum in een actuele context. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit het voormalige Zuiderzeegebied, zoals een kerk, een visrokerij, winkels en woonhuizen uit de omliggende vissersdorpen. Wist u dat u met de boot naar het buitenmuseum kunt varen? Enkhuizen

Het flessenscheepjes museum
De grote verscheidenheid van flessen en scheepstypen is uniek. Meer dan 1000 exemplaren, o.a. uit de vroege zeilvaart en de V.O.C.-tijd. maar ook van de visserij, de walvisvaart en het reddingswezen.
Enkhuizen

Historische driehoek
De Spannendste Tijdreis met stoomtram en boot verbindt de steden in de Historische Driehoek – Hoorn, Medemblik en Enkhuizen – met elkaar. De stoomtrams rijden tussen Hoorn en Medemblik, de boot vaart tussen Medemblik, het Zuiderzeemuseum en Enklhuizen. Een korte NS treinreis maakt de dagtocht door de Historische Driehoek compleet. Zie de website om voor meer activiteiten.

Sow to grow 

In het voormalig weeshuis, Westerstraat 111 in Enkhuizen bevindt zich ‘Sow to Grow, a Plant Science Experience.
Op interactieve wijze maakt u kennis met de rol van planten bij het voeden en veraangenamen van de wereld. Leer over het veredelen van planten en het produceren en verbeteren van zaden. Nederland is ‘wereldkampioen’ in dit vakgebied en Enkhuizen is een van de belangrijkste centra van plantenveredeling.

Happy Days
Karten, bowlen, laser gamen, escape room, funfestijn ( binnenspeeltuin voor kinderen) en nog veel meer activiteiten.. zie de website! Grootebroek.

Suppen in Enkhuizen

Sup door de grachten van Enkhuizen of het ijsselmeer!

Suppen in Bovenkarspel  

Suppen is : gezellig, recreatief, en sportief, kortom een heerlijke beleving voor lichaam en geest

Rondvaart Enkhuizen
Er zijn verschillende organisaties die rondvaarten doen (zie o.a. www.streekbos.nl). Voor meer informatie vraag in de receptie. Ook kunt u zelf een boot huren.

Bezoektuin ‘Beleef ‘t’
5500m2 zeer gevarieerde tuin om lekker rond te wandelen of wat te komen drinken. Rondleidingen mogelijk.

Zeilen in Enkhuizen

• zeilen op open boten
• windsurfen,
• skûtsje zeilen,
• SUP’pen

Bakkerijmuseum
De bakkers demonstreren het ambacht, kinderen kunnen oefenen in de oude bakkerstechnieken. Medemblik.

Het Nederlands Stoommachine museum
Mensen hebben geen idee wat stoom teweeg kan brengen en de krachten die het kan ontwikkelen om grote en zware machines in werking te stellen. Wij demonstreren het u graag! Wil je weten hoe een stoommachine werkt? Doe dan mee met ons Stoomlab! Medemblik

Kasteel Radboud
Kasteel Radboud is de enig overgebleven West-Friese dwangburcht van Floris de Vijfde. Medemblik.

MAK Blokker
Het unieke natuurpark Blokweer, genieten in het Theater van het landschap. In bezoekerscentrum de Molshoop maakt Maks de Mol je wegwijs in de cultuurgeschiedenis, de agrarische kringloop en het ecologisch landschapsbeheer. Er zijn speurtochten en er is een natuurspeeltuin. Gratis! Kloosterhout 1-2, 1695 JC Blokker.

Bijenstal
Imkerij, pannenkoeken restaurant, zorgboerderij en miniatuur treinenhal. Zwartepad, 1674 NZ Opperdoes.

Vlindertuin Vlinderado
Beleef de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud met zijn exotische vlinders in vele soorten, kleuren en maten waaronder de sensationele blauwe Morpho uit Midden-Amerika. Wekelijks komen er 500 tot 700 vlinderpoppen uit Costa Rica, Filipijnen en Maleisië naar Vlindorado. Na de lange reis worden deze poppen opgehangen in de ‘poppenkast’ en kunnen daar ontpoppen tot een mooie vlinder.
Naast de vlindertuin is er nog een belevenis, de vogeltuin. Een grote inloop volière met prachtige (sub)tropische vogels waar u heerlijk doorheen kunt wandelen en van dichtbij de vogels kunt bewonderen.

Dierenpark Blanckendaell
The Van Blanckendaell Park is een klein dierenpark met ongeveer zeventig diersoorten. In het Van Blanckendaell Park zijn naast dieren ook een grote speeltuin met draaimolen en parktreintje, een Hollands boerenmuseum en een restaurant.
Veilingweg 9, 1747 HG Tuitjenhorn

Het land van Fluwel
Hier kunt u van alles leren over de geschiedenis van de tulp en kinderen kunnen er de leuke speurtocht van Zwiebol volgen. Ze kunnen er bovendien heerlijk spelen. Ook exposeren we kunst waarin de bloembol centraal staat en vind je in het betoverende Land van Fluwel inspiratietuinen waar tuinideeën opgedaan kunnen worden. En dan hebben we het nog niet gehad over het Aards Paradijs waar jong en oud kan zien hoe het de bloembol vergaat als hij onder de grond zit. Daarnaast heeft Land van Fluwel een Koffiestal waar je ook zonder dat je het themapark zelf bezoekt even lekker bij kunt komen met een kopje koffie of een lekkere lunch.Belkmerweg 65, 1753 GD Sint Maartenszee

Bataviastad Lelystad (25 minuten met de auto)

Walibi Holland (55 min met de auto).
Pretpark met veel achtbanen. Spijkweg 30, 8256 RJ Biddinghuizen.

Perhaps also interesting:

….

en_US